Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék Dorien módra

Lencsefőzelék Dorien módra
Lencsefőzelék Dorien módra
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindig nagy sikere van a főzelékeknek, úgyhogy gyakran készítek lencséből is. Nem utolsó sorban rendkívül pénztárcabarát.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, és előző éjszaka beáztatjuk.
  2. Másnap a lencsét felengedjük annyi vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje, és a vöröshagymával valamint a babérlevéllel feltesszük kis lángon főni. Figyeljük, mert könnyen odakap.
  3. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, és karamellizáljuk. 
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát valamint a pirospaprikát, és gyorsan felengedjük vízzel. Csomómentesre keverjük.
  5. Ha a lencse megfőtt, adjuk hozzá a rántást, majd habarjuk be a lisztes tejföllel. Ha szükséges, sózzuk még. 
  6. Ecettel, cukorral ízesítsük végül, majd jól forraljuk ki.


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 235
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorien23

Mióta szakács: 2012.11.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás lencsefőzelék, tejfölös főzelék lencséből, ecete lencsefőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annamarikö
Annamarikö Sun, 2013-12-29 18:09

köszi, finom! Én nem tettem bele a tejfölet, azt majd csak fogyasztáskor ki-ki magának. És nem olvastam el a leírást, csak összeraktam a hozzávalókat, tehát az áztatás, karamellizálás és a habarás kimaradt :-) Egy könnyű, homogén ízű, savanykás, krémes főzeléket kaptam.

zsima
zsima Fri, 2013-02-08 22:19

Eddig azért ettük a lencsefőzeléket, mert tápláló, egészséges. Mióta ezt elkészítettem, azóta nem győzöm újra főzni, mert annyira finom, eteti magát.
Köszönöm! :)

552
lencse 400 g
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2.5 dl
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db