Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék Helga konyhájából

Lencsefőzelék Helga konyhájából
Lencsefőzelék Helga konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a lencsét, így a főzeléket többféleképpen is el szoktam készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A házi füstölt kolbászt felszeleteljük, és kevés zsiradékon lesütjük. Hozzáadjuk a reszelt csemege uborkát és a zúzott fokhagymát (vagy az aprítógépben pépesítettet), és tovább sütjük.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk az előre beáztatott lencsét (így hamarabb puhul), és puhára pároljuk.
  3. A tejfölt elkeverjük kevés langyos vízzel és a liszttel, majd behabarjuk a főzeléket, felforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

Füstölt kolbászos lencsefőzelék, lencsefőzelék, csemegeuborkás lencsefőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

801
lencse 50 dkg
kolbász 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
csemegeuborka 2 közepes db
tejföl 175 g
finomliszt 3 evőkanál
3 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
víz 1 l