Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék Nudli7 konyhájából

Lencsefőzelék Nudli7 konyhájából
Lencsefőzelék Nudli7 konyhájából
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lencsefőzelék egy nagyon egészséges és finom étel. Mi rendszeresen készítjük, nem csak Újév napján.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a lencsét beáztatjuk kétszer annyi vízbe, mint amennyi ellepi.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, átmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi ellepi.
  3. Amikor már forr, akkor leöntjük róla az első levét, és ismét felöntjük ugyanannyi vízzel.
  4. Beletesszük a sót és a babérlevelet.
  5. Közepes lángon kb. fél óráig főzzük, majd amikor már megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajban puhára pirítjuk a megtisztított és nagyon apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és gyors kevergetés közepette hozzáadjuk a lencséhez.
  6. Folyamatos kevergetés közben még forrásig főzzük, és levesszük a tűzről.
  7. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citromlevet, és összekeverjük.
  8. Én most mézes-mustáros csirkemellcsíkokat készítettem mellé. De készíthetünk mellé sült virslit is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsés főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384
lencse 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
víz 1 l
finomliszt 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 2 dl
mustár 1.5 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 1 teáskanál
3 teáskanál
babérlevél 5 db