Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A másik étel, amit Új év táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

hozzávalók / 2 adag

Lencsefőzelék

Gombás hús

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk, a húst bepácoljuk (só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olívaolaj), és irány a hűtő.
  2. Másnap a lencsét fűszerezzük, teszünk bele babérlevelet, és feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje (kb. fél liter).
  3. A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütjük. Kivesszük, félretesszük.
  4. Elkészítjük a gombás ragut. Rátesszük a hússzeleteket, locsolunk rá vörösbort, és puhára pároljuk.
  5. A lencséhez öntünk kevés tejet, szórunk rá lisztet, felrottyantjuk.
  6. Tálalunk. A tányérra teszünk egy szelet húst, rá ragut és mellé lencsét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék, lencsefőzelék tejjel, marhaszelet vörösboros gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
lencse 20 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
tej 2 ek
olívaolaj 1 teáskanál
víz 5 dl
marhahús 25 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 1 db
paradicsom 1 közepes db
gomba 4 közepes db
olívaolaj 1 ek
vörösbor 1 dl
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál