Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves 6. (kolbászos)

Lencseleves 6. (kolbászos)
Lencseleves 6. (kolbászos)
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a lencse nem csak újévkor kerül az asztalra. A füstölt húsos verzió is el van vetve, mert az én gyomrom megfájdul tőle. Így maradt egy könnyedebb verzió, ami a felesborsó levesre hasonlít.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor pici ecettel lehet fogyasztani, hogy savanykás íze legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni.
  2. Kb fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, petrezselygyökeret, a hasonló nagyságúra vágott zellergumót, a megtisztított fokhagymagerezdeket.
  3. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, és a lencse is puha, belerakjuk a burgonyát.
  4. Közben külön edényben paprikából, lisztből és a zsiradékból rántást készítünk.
  5. Ha már a burgonya is megfőtt, akkor hozzáadjuk a rántást, és a karikára vágott lecsókolbászt. Még egy gyors forralás és kész is van a levesünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 052
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencseleves lecsókolbásszal, lecsókolbászos lencseleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskedwes
kiskedwes Mon, 2013-08-19 15:31

Mindig ennek a receptnek az alapján csinálom, annyi módositással, hogy füstölt sőtt sonkát teszek bele. Isteni!Imádjuk!

517
lencse 30 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
burgonya 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 4 gerezd
lecsókolbász 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint