Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves 7.

Lencseleves 7.
Lencseleves 7.
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újév első napján ezt főztem ebédre, még nem csináltam így,  gondoltam, hogy itt az ideje kipróbálni. Mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tejföllel meglocsolva igen ízletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk, jól lecsepegtetjük, és egy edénybe rakjuk. Felöntjük 3 l vízzel, majd beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a húsleveskockát.
  2. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy edényben zsírjára sütjük (a szalonna bőrével együtt). A szalonnadarabokat és a bőrt beletesszük a levesbe, a megmaradt zsírból pedig rántást készítünk.
  3. A zsírt újból felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és felhabzásig pirítjuk. Ha kihűlt, megszórjuk pirospaprikával, és jól összekavarjuk.
  4. Ha a lencse már félig megfőtt, beletesszük a karikára vágott zöldségeket (a krumplit és a karalábét kockára vágjuk).
  5. Mikor a lencse és a zöldségek megfőttek, berántjuk a levest. (A rántáshoz rakunk a leves levéből, simára keverjük, és így öntjük a leveshez.) Ez követően tesszük bele a karikára vágott virslit.
  6. Megvárjuk, hogy összerottyanjon, és kész.

  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 133 334
elküldve: 17
receptkönyvben: 538
elkészítve: 41/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-virslis lencseleves, karalábés-krumplis lencseleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Margo68
Margo68 Sat, 2015-01-31 11:38

Szia Dorka!
Ma megcsináltam és nagyon finom lett.Üdv Margó

macilaci10
macilaci10 Fri, 2012-03-02 14:39

én már sokszor megcsináltam és igazán finom,csak én tejfölös habarást csinálok,úgy még finomabb!!

dombinori
dombinori / dombinori Sun, 2012-01-22 18:10

Szia Dorka,

Megfőztem ma, fini lett. :-) Annyi változtatással, hogy tettem bele mustárt, krumplit viszont nem. Köszi a receptet.
:-)
Üdv,
Nóri

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2012-01-22 19:38

Szia Nóri!
Örülök ,hogy ízlett. Majd én is kipróbálom mustárral. Biztos finom! Üdv: Dorka

605
lencse 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
petrezselyem 3 szál
burgonya 4 db
karalábé 1 kis db
fokhagyma 5 gerezd
virsli 15 dkg
babérlevél 4 db
leveskocka 3 db
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 10 dkg
finomliszt 6 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 3 l