Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves Katharosz konyhájából

Lencseleves Katharosz konyhájából
Lencseleves Katharosz konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, pikáns levest kapunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle répát, és tovább pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, meghintjük a liszttel, és átforgatjuk.
  2. Felengedjük kb. 1,7 liter vízzel, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felforraljuk, fűszerezzük babérlevéllel, ételízesítővel, sóval, mustárral, csípős paprikakrémmel, fokhagymával, majd puhára főzzük.
  3. Közben az olajon karamellizáljuk a cukrot, és a leveshez adjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel (hőkiegyenlítés), ha megpuhultak a zöldségek, akkor ezt is a leveshez adjuk.
  5. A virsliket karikára vágjuk, és kevés olajon kicsit megsütjük őket, végül a leveshez adjuk, és jól kiforraljuk.
  6. Legvégül ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 783
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns lencseleves, tejfölös lencseleves, kolbászos lencseleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Sat, 2017-12-30 21:44

Nagyon gusztusos a képen. A hozzávalókat tekintve, csakis jó ízű lehet és az én izlésemnek való. 2017. szilveszterkor ezt fogom megfőzni....igaz, vettem egy darabka füstölt sovány sertéscombot, mielőtt olvastam a receptet, de, ha már megvettem, gondoltam belefőzöm. Remélem, nem viszi el az ízvilágot rossz irányba.

potkany
potkany Tue, 2015-01-13 13:32

Üdv! Pár napja elkészítettem vacsorára ezt a levest, de még mindig a számban érzem az ízét, annyira finom volt. Legközelebb is csak így fogom elkészíteni. Köszönöm!

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2015-01-01 16:36

Szia! Ma elkészítettem és tökéletes volt, pedig nem igazán szeretem a lencsét. :) Köszi ezt a szuper receptet! Amúgy ecet és fehérrépa nélkül is hibátlan (ezeket én nem tettem bele).

solimoni
solimoni Wed, 2014-12-31 12:18

Szia! Ez a leves valami isteni finom. Amióta rátaláltam erre a receptre azóta csak így főzöm a lencsét. Köszi a receptet.

539
lencse 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
babérlevél 2 db
ételízesítő 1 ek
mustár 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
csípős paprikakrém 0.5 ek
tejföl 1 dl
cukor 1 ek
virsli 20 dkg
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 késhegynyi