Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves kolbásszal

Lencseleves kolbásszal
Lencseleves kolbásszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, melengető lencseleves az év minden napjára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét.
  2. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával, jól elkeverjük, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felengedjük vízzel. Beletesszük a fehérrépát és a paradicsomot, majd késze főzzük.
  3. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 13 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tesco

Mióta szakács: 2018.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

805
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
finomliszt 1 ek
paradicsom 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
vöröshagyma 1 db
fekete bors 1 csipet
lencse 25 dkg
fűszerpaprika 1 kk
kolbász 10 dkg
víz 10 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd