Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából

Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából
Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt a Juli-suli című műsorban láttam ezt a receptet. Azóta nem csak szilveszterkor főzünk lencselevest, mert a cukros barna rántással készült leves nagyon különleges ízű, mindenki nagyon szereti a családban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Puha kenyérrel tálaljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, vízben vagy füstölt hús levében feltesszük főni.
  2. 1 dkg margarinnal megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. A hagymás-paprikás keveréket a leveshez adjuk. A babérlevelet és a húsleveskockát is beletesszük a levesbe. Megsózzuk.
  4. Cukros barna rántást készítünk: margarinon cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a lisztet, és átpirítjuk.
  5. Ha megfőtt a leves, a kikevert barna rántással besűrítjük.
  6. Ízesítjük ecettel elkevert mustárral, kikevert tejfölt adunk hozzá.
  7. Jól kiforraljuk, majd karikára vágott virslit teszünk bele. 4-5  percig még forraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 54 552
elküldve: 19
receptkönyvben: 282
elkészítve: 30/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves, lencseleves cukros barna rántással, virslis lencseleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2015-01-02 15:48

Kedves Erzsébet!
Nagyon örülök, hogy ízlett! A cukros barna rántás a "lelke" a levesnek, attól olyan finom.
Én is nagyon boldog új évet kívánok!
Üdv.:
Kata

salfa
salfa Thu, 2014-10-23 21:22

Nagy adagot készítettem ebből a levesből, mert ma 13-an ebédeltek nálam. Volt aki 3x evett belőle, és a legtöbben 2x. Megettük a második fogást, volt süti, gyümölcs, majd mikor estefelé menni készültek, megkérdezték, hogy kaphatnának-e még a lencselevesből...? :) Így 1 nap alatt elfogyott egy akkora mennyiség, ami máskor 4-5 napig is kitart. Hát ennyire finom ez a leves! Távozáskor mindenki megkapta a receptet ajándékba. Köszönöm!

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2014-10-24 12:17

Kedves Salfa!
Nagy örömmel olvastam a hozzászólást!
Üdv.:
Kata

csuricsibe78
csuricsibe78 Sun, 2014-03-09 12:29

Már írni akartam,hogy többször elkészítettem,a család nagy kedvence lett! Köszönöm a receptet!! :))

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2014-03-09 16:19

Kedves Csuricsibe!
Örülök, hogy megírtad a hozzászólásodat! Mindig örömmel olvasom, ha máshol is sikert arat az általam feltöltött recept.
Üdv.:
Kata

szeretet1955
szeretet1955 Tue, 2013-02-26 16:46

Kiprobaltam,igy is finom a lencseleves,recpt bekerult a szakacskonyvembe :) :)

pincekacsa
pincekacsa Mon, 2012-11-19 14:16

Igen, megcsináltam és nagyon finom lett. Így legalább sűrűbben kerül az asztalra lencse :-). Köszönöm szépen a receptet!

487
lencse 20 dkg
1 dkg
margarin 4 dkg
finomliszt 5 dkg
vöröshagyma 0.25 kis db
babérlevél 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 teáskanál
ecet 1 ek
mustár 1 ek
tejföl 4 ek
virsli 20 dkg
leveskocka 1 db