Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés csirke

Lencsés csirke
Lencsés csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni a konyhában. Ebből sokszor kerekedik ki valami nagyszerű, de persze a dolog jellegéből adódóan gyakran inkább csak úgy sikerül a dolog, hogy érezhető, hogy ebből még lehet valami, de jelenlegi formájában nem az igazi.
A lencsés csirke esetében arra számítottam, hogy az utóbbi fog történni, és aztán majd 5-6 finomhangolás után lesz belőle egy jó recept. Ehhez képest mesésen sikerült, mennyeien krémes, sajtos, pazar vacsora lett. Ráadásul pillanatok alatt elkészült.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első nyolc hozzávalót (a krumplit, répát, hagymát apróra vágva) közepes lángon főzzük össze, míg minden meg nem puhul (a lencse közben szét fog esni), majd turmixoljuk le az egészet.
  2. A csirkét vágjuk csíkokra, pirítsuk meg az olajon.
  3. Adjuk a csirkéhez a turmixot, a sajtot, a lecsepegtetett gombát és a felaprított petrezselymet, majd 5-10 perc alatt főzzük össze.
  4. Tálalhatjuk rizzsel, zsemlegombóccal vagy főtt tésztával.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csirke zöldségszósszal, zöldséges csirkeragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

408
vöröslencse 250 g
burgonya 250 g
sárgarépa 250 g
vöröshagyma 300 g
10 g
fokhagymapor 8 g
bors 5 g
víz 1200 g
repceolaj 15 g
csirkemell filé 900 g
gombakonzerv 2 db
trappista sajt 200 g
petrezselyem 25 g