Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés csirkecurry

Lencsés csirkecurry
Lencsés csirkecurry
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, krémes, fűszeres étel. Tálaljuk rizzsel vagy friss naan kenyérrel.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, négybe, majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A lencsét hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és körben megpirítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát, és további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Hozzákavarjuk a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a lencsét, 1-2 percig tovább dinszteljük. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, sóval ízesítjük.
  4. Felfőzzük és lefedve kb. 45 perc alatt készre főzzük. Durvára vágott korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 062
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1948 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges egytálétel csirkével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Thu, 2020-01-02 10:04

Most már igazán eljött az ideje, hogy írjak ehhez a recepthez. Kb. 3-4 alkalommal már elkészítettem. Mi nagyon szeretjük az indiai fűszerezést. A curry pasztát kihagytam már viszont, mert túl csípős ebben a mennyiségben. Nekünk. Elkövettem egy nagy csalást most újévre. Ezt csak suttogva merem mondani, de disznócombból csináltam meg. Félve a babonától :-D. Viszont elképesztő finom lett. Sokkal sokkal jobb mint a csirkéből. Így azt tudnám ajánlani, hogy aki szintén szereti az indiai fűszereket meg a lencsét és nagyobb mennyiségben készít, érdemes marhahússal megpróbálni. És akkor nem vétkeztünk az indiai konyha ellen. Hát csak ennyit akartam. Imádjuk, szuper jó recept.

mesetó
meseto / mesetó Wed, 2018-04-04 07:52

A recept nagyon tetszik, hamarosan ki fogom próbálni, addig érdemi véleményt nem tudok írni.
Azon gondolkodom - de nem jövök rá -, mivel lehet kiérdemelni, hogy egy receptet a nosalty már a megjelenés másnapján, majd 4 nap múlva újra megpromózzon?

735
csirkemell filé 450 g
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
lencse 200 g
napraforgó olaj 1 ek
kókusztej 400 ml
szárnyas alaplé 300 ml
piros curry paszta 1 ek
garam masala 1 teáskanál
kurkuma 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
koriander 1 csokor