Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés hajdina crisp

Lencsés hajdina crisp
Lencsés hajdina crisp
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Marks & Spencerben lehet kapni gluténmentes lencse crispet, innen jött az ötlet. Ugyan ez a recept nem hasonlít a boltira, de rágcsálnivalónak, mártogató és leves mellé is finom.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük bőségesen, mert a lencse és hajdinaliszt elnyomja az ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben elkeverjük az oregánót, kakukkfüvet, majoránnát, zsályát és petrezselymet. A lencsét is beleszórjuk, és közepes tűzön, fedő alatt felforraljuk. Alacsonyra állítjuk a lángot, és puhára főzzük. Mire megpuhul, a víz is elfő alóla.
  2. Egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Beleszórjuk a lenmaglisztet és a hajdinalisztet. Sózzuk és borsozzuk, jól összegyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk.
  4. Egy sütőlapot leterítünk szilikon lappal vagy zsír- vagy rizspapírral. A tészta felét rátesszük, és fóliával vagy zsírpapírral lefedjük. 3 mm vastag téglalapra kinyújtjuk. A felső zsírpapírt eltávolítjuk.
  5. A kinyújtott tésztát téglalapokra vágjuk, és félretesszük.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Egy másik sütőlapot is leterítjük szilikon lappal vagy zsírpapírral. A tészta másik felét zsírpapírral vagy fóliával leterítve kinyújtjuk rajta. Felszeleteljük, és papíron hagyjuk. (Ha nincs két sütőlapunk, akkor a második adagot szilikon lapon vagy zsír, vagy rizspapíron nyújtsuk ki. Az első adag kisütése után csak húzzuk le a kisült adagot papírostul, és húzzuk a sütőlapra a második adagot a papír segítségével. Süssük így ki két részlétben.)
  8. Fél óra alatt kisütjük.
  9. Hagyjuk kihűlni, és dobozban tároljuk.
  10. Sajnos tárolás közben megpuhul, de az íze nem változik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 580
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes crisp, laktózmentes crisp, tojásmentes crisp, gluténmentes keksz, laktózmentes keksz, tojásmentes keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szisziszilvi
Szisziszilvi / szisziszilvi Sun, 2017-03-05 22:29

jó ötlet volt, köszi! :) A fűszerekből szerintem mehet több, meg én csináltam egy adagot szezámmaggal is. Mártogatni ideális volt.

172
vöröslencse 35 dkg
víz 5 dl
oregánó 1 csipet
kakukkfű 1 csipet
majoranna 1 csipet
zsálya 1 csipet
petrezselyem 1 csipet
lenmagliszt 3 púpozott ek
hajdinaliszt 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 teáskanál
bors 1 tk