Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés kakaspörkölt bográcsban

Lencsés kakaspörkölt bográcsban
Lencsés kakaspörkölt bográcsban
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 100 legjobb sorozatból vettem a receptet, nem a hagyományos módon készült pörkölt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bogrács alá gyújtunk, és a felforrósodott zsíron megpirítjuk a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot.
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt kakast, az áttört fokhagymával, köménnyel, sóval fűszerezzük.
  3. Felöntjük vízzel, félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk az előző nap beáztatott, lecsepegtetett lencsét.
  4. Mikor majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, meglocsoljuk vörösborban elkevert fűszerpaprikával, és puhára főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsés kakaspörkölt bográcsban, lencsés kakaspörkölt, kakaspörkölt bográcsban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

907
kakas 1.5 kg
vöröshagyma 30 dkg
lencse 20 dkg
csiperkegomba 40 dkg
kacsazsír 2 ek
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fokhagyma 0.5 fej
félszáraz vörösbor 2 dl
őrölt fűszerkömény 1 csipet
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 5 dl