Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés korhelysaláta

Lencsés korhelysaláta
Lencsés korhelysaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon gyors, kicsit retró recept, amit mindenki imád!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
  2. Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük.
  3. A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk és kifacsarjuk, majd összevágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A lencsét lecsöpögtetjük.
  4. A virslit felkarikázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  5. A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal.
  6. Rászórjuk a sült virslit és az aprított petrezselymet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 828
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, újév
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslisaláta, káposztasaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
tejföl 2 dl
majonéz 2 ek
mustár 1 teáskanál
porcukor 2 teáskanál
savanyú káposzta 500 g
lila hagyma 1 közepes db
lencse 150 g
frankfurti virsli 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor