Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés pásztortarhonya

Lencsés pásztortarhonya
Lencsés pásztortarhonya
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kötelező újévi lencseevés alkalmából készült idén (Príma Konyha recept alapján). Még a lencsét nem kedvelő családtagok is jóízűen falatozták ezt a a jóféle szalonnától és kolbásztól igazán magyaros ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét 3-4 órával a főzés előtt beáztatjuk.
  2. A szalonnát kisebb darabokra szeljük, és az olajon elkezdjük sütni.
  3. Pár perc pirítás után a tarhonyát hozzáadjuk, félig megpirítjuk.
  4. Következik az apróra vágott hagyma, melyet szintén hozzáadunk, és tovább pirítjuk.
  5. Ha a hagyma is megpirult, megszórjuk a pirospaprikával, és azonnal beleöntünk 7.5 dl forró vizet, majd beletesszük a leszűrt lencsét, a többi fűszert, a sót, és kb. 30 percig fedő alatt főzzük (közben néha átkeverjük).
  6. A kolbászt és a virsliket felkarikázzuk, majd a lencsés tarhonyához adjuk, majd tovább pároljuk fedő alatt, míg a lencse is megpuhul (még kb. 15 percig).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsés tarhonya, szalonnás-kolbászos lencse tarhonyával, lencsés tarhonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

961
lencse 25 dkg
tarhonya 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
füstölt szalonna 10 dkg
lángolt kolbász 10 dkg
virsli 20 dkg
fűszerpaprika 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
1 kávéskanál
víz 7.5 dl