Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés pulykaragu erdei gombával

Lencsés pulykaragu erdei gombával
Lencsés pulykaragu erdei gombával
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy mutatós étel, viszont nagyon finom. Aki szereti a lencsét, a ragukat, és nem szeretne sok időt a konyhában tölteni, annak ajánlom ezt a tartalmas, egyszerű egytálételt. Fűszerként kakukkfüvet használtam, a konyakos, vörösboros locsolás sem ártott a ragu ízének. Az étel elkészülte előtt, az ízek megkoronázásaként került bele egy kis erdei gomba.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Valahogy a lencse miatt inkább vörösbort választottam, de ízlés szerint fehérborral is készíthető.
Filézett pulykamedalionokból (felső pulykacomb) készítettem, de bármilyen hús használható (pl.: vad-, disznó-, szárnyashús).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, és beáztatjuk 1-2 órára. (Ha elfelejtettük beáztatni a lencsét, vagy nincs rá időnk, áztatás nélkül is elkészíthető az étel, picit tovább kell főzni.)
  2. A pulykahúst nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A szalonnát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst.
  4. Fűszerezzük kakukkfűvel, és addig sütjük a húst, míg egy kis pírt nem kap.
  5. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt paszternákot, átkeverjük a hússal, hogy kicsit átjárják az ízek, majd konyakkal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  6. Fedő alatt, kis lángon 60-70 percig pároljuk. Párolás közben 30 perc elteltével a raguhoz adjuk a vörösbort.
  7. A gombát megtisztítjuk, ha szükséges felszeleteljük, és leforrázzuk.
  8. A ragu elkészülte előtt 15-20 perccel az előkészített gombát is hozzáadjuk.
  9. Miután a ragu elkészült, 10 perc pihentetés után aprított petrezselyemmel megszórva, fehér kenyérrel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 054
elküldve: 5
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás pulykaragu, vörösboros-konyakos pulykaragu erdei gombával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Tue, 2014-02-25 17:25

Ma ez lett az ebéd. Sajnos nem volt erdei gombán, így kihagytam, és elmaradt a pia is belőle. Ettől függetlenül nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-03-26 14:47

Nagyon guszta és a kép is nagyon jól sikerült. Az erdei gomba nekem is az egyik nagy kedvencem!
Üdv.
Livi

737
pulyka felsőcomb 50 dkg
lencse 25 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
gomba 20 dkg
kacsazsír 2 ek
pasztinák 2 db
fokhagyma 4 gerezd
konyak 0.5 dl
vörösbor 3 dl
kakukkfű 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor