Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés-sonkás káposzta

Lencsés-sonkás káposzta
Lencsés-sonkás káposzta
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy naptáron láttam hasonló ételt, megtetszett, kicsit megvariáltam, a családnak tetszett. Nem tartozik a habkönnyű kategóriába, de laktató és jó.
Igaz, hogy ez inkább téli étel, de nemrég még esett a hó!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. A füstölt sonkát előfőzzük, majd kisebb kockákra vágjuk.
  3. A hagymát szálasra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk.
  4. A kinyomkodott savanyú káposztát, a lencsét, a hagymát és az apróra vágott fokhagymát a sonkával összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Vigyázzunk, a káposzta és a sonka is sós!
  5. Vékonyan kiolajozott jénai tálba simítjuk, 3 dl vizet öntünk alá. A sütőben alufóliával letakarva 1 óra hosszat sütjük. Ha kell, közben a forró vizet pótoljuk.
  6. Levesszük a fóliát, a tetejére szalonnaszeleteket teszünk, és addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
  7. Tejföllel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 988
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposzta lencsével, sült káposzta sonkával és szalonnával, sonkás-szalonnás savanyú káposzta lencsével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

710
savanyú káposzta 1 kg
lencse 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt-főtt tarja 50 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl