Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés sült oldalas

Lencsés sült oldalas
Lencsés sült oldalas
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Figyelmeztetlek: csak októbertől felfele, szigorúan szomorú, esős időben ajánlott a fogyasztása.

Nem csak a téliszalámi (úgy tanultam, azért téli a szalámi, mert csak a keményre fagyott sertészsírt lehetett olyan apró kockákra vágni, ami abba kell) kedvéért vágják a legnagyobb hidegben a malacot, hanem azért, mert abban az időszakban szükség van a fűtő erejére.
Ok, százados tudás a sutba, most az egyszer jól be fogunk lakni oldalasból, nem is akárhogyan, lencsével!

Teljes írás a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Boros étel lévén nem ajánlanék mellé sört. Nem ajánlom, de érdemes hozzá megkóstolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljunk fél liter vizet, és öntsük rá a lencsére. Takarjuk le, és pihentessük. Ez a rapid változat, ha nem felejted el, mint én, akkor hideg vízbe áztasd 3 órát.
  2. A húst szeleteljük fel, irdaljuk be, és mossuk át. Száradjon kicsit mosás után.
  3. A zsírt hevítsük egy nagy tálban, és a húsokat egymás mellé téve, magas hőfokon kezdjük pirítani. Nem kell piszkálni, néhány perc múlva forgassuk át.
  4. Szeleteljük fel a hagymát, tegyük mellé. Hámozzuk, és karikázzuk fel a répát, adjuk hozzá. Paprikázzuk, sózzuk, tegyük bele a köményt. Keverjük át, öntsük fel 1 dl vörösborral, és fedjük le. Vegyük le a tüzet takarékra, és 10 percig ne is nézzünk rá. Újra keverjük meg.
  5. Bontsuk ki a paradicsomot, és adjuk a húshoz. A konzervet öblítsük ki vörösborral, és öntsük hozzá. Főzzük fél órát lefedve.
  6. A lencsét mossuk át, és miután kihalásztuk a húsokat a boros léből, adjuk hozzá a lencsét 2 dl vízben. Alacsony láng, lefedve fő. Puhulásig főzzük a lencsét. Ha nem sűrítette be a köretet, adjunk hozzá kukoricadarát, és fedetlenül főzzük még 5 percet.
  7. A húsokat egy alacsony sütőtálba tesszük, és magas lángon sütjük megsózva, aláöntve még egy deci bort.
  8. Friss kenyérrel, sistergő hússal, egy kanál tejföllel nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstarja lencsével, lencsés vörösboros hús, lencsés oldalas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

905
sertésoldalas 1.2 kg
kacsazsír 3 dkg
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
lencse 15 dkg
vörösbor 3 dl
kukoricadara 1 evőkanál
sűrített paradicsom 7 dkg