Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés tavaszi batyu zöld lecsóval

Lencsés tavaszi batyu zöld lecsóval
Lencsés tavaszi batyu zöld lecsóval
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi meglepetés buliba készültünk, ez volt az egyik finomság, amit magunkkal vittünk. Nem tartott sokáig :)

hozzávalók / 12 adag

Batyu

Belevaló

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Batyu

  1. Készítsünk egy sima kelt tésztát vagy pizzatésztát, nagyjából fél kilónyit, vagy akár bolti kész, kelt tésztát is használhatunk, a töltelékkel el fog menni az időnk amúgy is.

Belevaló

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon párolni kezdjük. A sárgarépát megpucolva és felkarikázva vagy kockázva hozzáadjuk a hagymához.
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk össze egy kicsit. Szórjuk rá a gyömbért, az összevágott fokhagymát, a koriandert, a paprikát és a gyömbért. Ha ez mind bent van, adjuk hozzá a lencse nagy részét (egy kevés maradjon ki belőle a csirkéhez), magas lángon hevítsük fel, majd öntsük fel a zöldség alaplével.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára, kb. 15-20 percig. Ha megfőtt, egy botmixerrel, vagy konyhai aprítóba öntve finomra pürésítjük. Szép színe lesz. :)
  4. A csirkemellet daraboljuk kisebb darabokra, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Közben a maradék lencsét majdnem puhára főzzük. Ha kicsit ropogósan kemény marad, az nem baj.
  5. A kész csirkéhez hozzáadjuk a ropogós lencsét (főzővíz nélkül!), majd meglocsoljuk a balzsamecettel, és nagy lángon 1-2 percig összepirítjuk őket.
  6. Egy serpenyőben a feldarabold zöld kaliforniai paprikából és karikázott zöld hagymából sóval, borssal egy friss zöld lecsót készítünk kevés olívaolajon. Pár percig fonnyasztjuk csak, ha kicsit ress marad, az pont jó lesz.

Csomagoljunk :)

  1. A tésztánkat nyújtsuk ki vékonyra, kb. egy nagy tepsi méretére. Képzeletben osszuk hosszában 3 részre. A középső részt fogjuk töltelékkel halmozni.
  2. A lencsekrémmel kenjük meg a középső sávot. Ha ez megvan, halmozzuk rá egyenletesen elosztva a csirkés lencsés keverékünket, majd terítsük el rajta a zöld lecsót. A mozzarella sajtot szeleteljük fel, és rakjuk végig a tetején.
  3. A tészta két szélső sávját merőlegesen csíkozzuk fel, majd ezeket a csíkokat behajtva kezdjük befedni a tésztát (egyet jobbról, egyet balról felváltva).
  4. Ha a tésztát befedtük, kenjük meg a tojás, tejföl és parmezán sajt keverékével, majd tegyük a sütőbe, 180°C-on addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz (kb. 15-20 perc).
  5. Ha megsült, legalább negyed órát pihentessük, mielőtt felszeleteljük. Tetszés szerint díszíthetjük is, a képen én apróra vágott retekkel és snidlinggel szórtam meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sós kígyórétes, töltött batyu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
pizzatészta 50 dkg
lencse 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 4 dkg
fokhagyma 1 gerezd
gyömbérpor 1 késhegynyi
koriander 1 késhegynyi
sűrített paradicsom 5 dkg
fűszerpaprika 1 késhegynyi
római kömény 1 késhegynyi
zöldség alaplé 2 dl
balzsamecet 2 ek
csirkemell filé 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöld kaliforniai paprika 1 db
zöldhagyma 3 db
mozzarella 15 dkg
olívaolaj 5 ek
tojás 1 db
tejföl 0.5 ek
parmezán sajt 2 dkg