Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsesaláta feta sajttal

Lencsesaláta feta sajttal
Lencsesaláta feta sajttal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A német nyelvű salátakönyvemből való a recept. Nem írják, honnan származik az ötlet, szerintem görög lehet.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Halhoz, natúr szárnyas sültek mellé (csirke- vagy pulykamell), vagy könnyű vacsorának ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. Sóval, babérlevéllel és a borecettel megfőzzük, éppen csak annyi vízben, ami ellepi.
  3. Amikor már majdnem puha hozzáadjuk a durva fogú reszelőn lereszelt zellert.
  4. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket.
  6. Legvégül a sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 235
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: újév

egyéb elnevezések

fetás lencsesaláta, fetasajtos lencsesaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
lencse 30 dkg
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
olívaolaj 1 dl
fehérborecet 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
feta sajt 10 dkg