Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lengyel "mézeskalács"

Lengyel "mézeskalács"
Lengyel "mézeskalács"
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piernik, ami egy nagyon finom karácsonyi sütemény lengyel barátainktól; szó szerint mézes "kalács". Egyszerű és gyors az elkészítése, itt Poznanban, egy karácsonyi bulira sütöttem meg. A recept egy lengyel gasztronómiai oldalon talált recept fordítása.

hozzávalók / 6 adag

Mézeskalács

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézeskalács

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben a mézet, a vajat, a mézeskalács fűszerkeveréket összemelegítjük egy tálban. Ha már meleg, és jól összekevertük, vegyük le az edényt a tűzről, és jöhet bele a tej. Ha ezt is összekevertük, jöhetnek a tojások, ezeket is szépen elvegyítjük a mézes keverékünkben. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és az egy csipet sót. Keverjük át, majd öntsük bele a mézes keveréket, és egy habverő segítségével kevergessük addig, amíg homogén masszát nem kapunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A tepsi akkora legyen, hogy a kész tortából két lapot tudjunk csinálni!

Díszítés

  1. Gőz fölött megolvasztjuk az összetört csokoládét és a vajat.
  2. A kész tortából 2 lapot csinálunk: éles késsel hosszában félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral, majd visszaillesztjük a tetejét.
  3. Az olvasztott csokoládéval megkenjük szépen a torta tetejét. Díszítésként kis diódarabokkal (vagy mandulával, pekándióval, törökmogyoróval, aszalt gyümölccsel) szórjuk meg. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni, és ha már hideg, felszeleteljük.
  4. Jó étvágyat! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 240
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

domanyn

Mióta szakács: 2019.07.23.
5 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Piernik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
méz 2 ek
tojás 3 db
tej 250 ml
mézeskalács fűszerkeverék 3 ek
vaj 10 dkg
szilvalekvár 4 ek
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg
dió 5 dkg