Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lenmagos bagett

Lenmagos bagett
Lenmagos bagett
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik receptkönyvemben találtam ezt a receptet. Eredetileg kenyér alaprecept volt, de bagettnek is el lehet készíteni. Csak 6 kis bagett lesz belőle, de nagyon tömör. Van benne anyag.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk 1 dl langyos tejben, amibe beletettünk 1 tk cukrot.
  2. A keverőtálba beleöntjük a lisztet, a sót és a maradék cukrot. Elkeverjük. Beleöntjük a maradék langyos tejet, az olajat, és hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet.
  3. Jól kidagasztjuk.
  4. Félretesszük kelni kb. 1-1,5 órára.
  5. Mikor szépen megkelt, 6 részre osztjuk. Megsodorjuk, henger alakúra formázzuk. Lekenjük tejjel, megszórjuk lenmaggal, és keresztbe bevagdossuk. 
  6. Pihentetjük 15 percig.
  7. Előmelegített sütőben 200°C-on szép barnára sütjük.
  8. Mikor kivettük, átkenjük hideg vízzel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Simcsike

Mióta szakács: 2012.11.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baguette, magos francia kenyér, lenmaggal szórt bagett

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 tk
cukor 4 teáskanál
lenmag 4 ek
tej 0.5 dl