Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lenmagos zablepény

Lenmagos zablepény
Lenmagos zablepény
9 perc / előkészület: 5 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyér helyett tökéletes megoldás. A zab és a lenmag is alacsony glikémiás indexű, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Valamint a lenmag tökéletes omega-3 forrás, és nem utolsó sorban zsírégető hatású.:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőket jól összekeverjük, hagyjuk pár percig állni, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát vízzel, és a masszánk picit besűrűsödjön. Sűrűn folyó pépet kell kapnunk (ha túl híg, adjunk hozzá a száraz összetevőkből, ha túl sűrű, akkor egy kis vizet).
  2. Felforrósított serpenyőben kb. 15 cm átmérőjű korongokat sütünk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 697
elküldve: 6
receptkönyvben: 293
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

zabpelyhes lepény lenmaggal, zablepény lenmaggal, lenmagos zabpehely lisztes lepény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miezahang
miezahang Thu, 2018-04-05 20:55

Ma kipróbáltam én is, egyelőre itt örömködöm, mert régóta kerestem egy ilyen egyszerű és egészséges receptet, ami vegán és gluténmentes. 100-100g-os adagot készítettem el, a vízből jóval több kellett, mert a zab rengeteget felvett. Lenmag olaj helyett szezámmag volt itthon, a fűszerezést megbolondítottam egy kis köménnyel, és magkeveréket adtam hozzá: szotyi, lenmag, szezámmag. A tésztát sűrűbb palacsintatészta állagra higítottam vízzel, különben cipőtalp vastagságúra sül, nem tudom rendesen szétteríteni. Cserébe picit sem ragad a serpenyőhöz, és a nagyon vékony lapocskák visszapuhulnak. Szóval király recept millió köszi érte :) kiváncsi vagyok milyenek lesznek másnaposak, az a terv, hogy bevizezem megmikrózom és visszapuhul egy tekerésre.. ha nem felejtem el lejelentem nektek az eredményt :)

miezahang
miezahang Thu, 2018-04-05 20:56

ja azt elfelejtettem, hogy jó sokáig kell sütni viszonylag alacsony lángon / fokozaton, különben nyers marad.

miezahang
miezahang Tue, 2018-04-10 19:40

nna azota 2x is elkeszult, folyamatosan kellett hozza adagolnom a vizet, hogy kellemes suru palacsintateszta allagu legyen, ezt lehet jo vekonyra kisutni, bar trukkosen mert nagyon hamar megszilardul a hore. Masnap tok jol visszapuhult (muanyag dobozban taroltam), es lehet varialni a fuszerezest, msot epp fokhagymas-komenyes van soron es isteni! csupa szivvel ajanlom mindenkinek ezt a receptet! :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2016-09-20 09:14

Elkészítettem, és nagyon jól sikerült! :) én kicsit több vízzel és kókuszolajjal csináltam, lenmag helyett lenmagpehellyel. Leírom a tapasztalatom, hátha másoknak is jól jön: türelmesen, hosszú ideig kell sütni. Próbáltam higítani palacsinta tészta állagúra a masszát, és hamarabb megfordítani, de úgy elszakadt, így inkább vastagabbakat sütöttem. Ebből az adagból kb. 5-6 db lett egy kisebb teflon serpenyőből. Tehát nekem vékony, ropogósat nem sikerült belőle kihozni, inkább lepényeket. De finom lepényeket. :) biztosan sütök máskor is, el tudok hozzá képzelni mindenféle tölteléket, fűszereket a tésztába is... Köszönöm a receptet!

Riel
Riel Thu, 2014-10-02 17:05

Te összeturmixoltad a hozzávalókat? Mert a képen lévő lepények olyannak tűnnek.
Megcsináltam én is, finom lett.:)

Kiva
Kiva Tue, 2014-01-21 14:52

Ez a lepény egyszerűen szuper.:) Egészséges, finom és kenyér helyett is megfelel. Köszönöm a receptet!:)

356
zabpehely 100 g
zabpehelyliszt 100 g
lenmag 2 ek
lenmagolaj 2 ek
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint