Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leopárd keksz

Leopárd keksz
Leopárd keksz
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kekszet meglátni és szerelembe esni vele csak egy pillanat műve volt. Megkapván a receptjét kíváncsian és izgatottan álltam neki. Receptjeim között ugyan már megtalálható  kalács változata. Technikai kivitelezése gyakorlatilag nem a legkönnyebb, és egy kis türelmet igényel, de a kép és nem utolsó sorban a végeredmény önmagáért beszél.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot keverjük össze, adjuk hozzá a tojást, a puha margarint, és gyúrjuk egyneművé. Osszuk a tésztát 3 részre úgy, hogy 1 nagyobb, 1 közepes és 1 kisebb rész legyen. A nagyobbik részébe dolgozzuk bele a darált mandulát, a közepes részéhez az evőkanál kakaót, a kisebbik részéhez a teáskanál kakaót, és mindegyiket gyúrjuk egy labdává.
  2. Vágjuk a világosbarna labdát 6 egyenlő darabra. Mindegyik darabkából sodorjunk kb. 20-22 centiméter hosszú rudat. Helyezzük a rudakat egy tányérra, és tegyük félre a hűtőszekrénybe. Vágjuk a barna labdát szintén 6 egyenlő darabra. Mindegyikből nyújtsunk kb. 22-23 cm hosszú, 4-5 cm széles ovális alakzatot. Fektessük rájuk a hűtőből kivett, világos rudacskákat, és tekerjük rá, hogy befedje.
  3. Vágjuk a sárga labdát is 6 egyenlő darabra. Nyújtsuk el ezeket is ugyanúgy, mint a sötétbarna tésztánkat, és csomagoljuk bele a már kész rudakat. Tehát a mandulás 6 részünk tartalmaz 6 sötétebb és 6 világosabb rudat.
  4. Terítsünk le egy frissen tartó fóliát, és helyezzük a rudakat rá a következő sorrendben. Alulra 3 rudat, rá 2 rudat és a tetejére 1 rudat. Csomagoljuk be, óvatosan görgessük meg, amíg egy közel gömbölyű kolbászrudacskát nem kapunk, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy sütőlemezt/tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyük ki a tésztarudat a mélyhűtőből, távolítsuk el róla a fóliát. Vágjuk fel kb. 1 cm széles szeletekre, pakoljuk az előkészített sütőlemezre/tepsire, és süssük 12 percig. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd szervírozhatjuk. Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

foltos keksz, leopárd tallér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukor 12.5 dkg
margarin 12.5 dkg
tojás 1 db
mandula 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 tk