Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából

Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából
Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leírás bonyolultabb, mint az elkészítés. A receptet az internetről vettem, de csak az ötletet tartottam meg, mert sütés után nagyon kemények lettek a kekszecskék. Ezért következőleg fele lisztmennyiséggel dolgoztam. Így nagyon finom. Megtölthetjük lekvárral vagy krémmel. A fotón látható sütit karamellkrém és sajtkrém keverékével töltöttem meg.

Az ötlet isimonacallas.com oldalról származik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliával elkavarjuk majd a lisztes masszához adjuk, összedolgozzuk.
  2. A tészta egyharmadát levágjuk. A kétharmad részhez hozzádolgozzuk a 4 dkg lisztet. A levágott egyharmad részből újra lecsípünk egyharmadot. A kisebb részhez hozzáadunk 1 tk. kakaóport, a nagyobb részhez a többi kakaót. Tehát van egy nagyobb fehér, egy kisebb, sötétebb kakaós és egy még kisebb, halványabb kakaós tésztánk.
  3. A tésztákat fóliába csomagoljuk 15 percre fagyasztóba tesszük. A halványabb kakaós tésztából rudat sodrunk, a sötét színű tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A rudat ráhelyezzük a téglalapra, felgöngyöljük úgy, hogy ne érjen össze teljesen a sötét lap.
  4. Kinyújtjuk a fehér tésztát, a rudat 5-7 mm vastagra szeleteljük, rárakjuk a fehér tésztára. A sötét masszából annyit megspórolunk, hogy készítsünk egy pár borsszemnyi golyócskát, ezt is a lapra rakjuk. A lapot leterítjük fóliával, majd sodrófával óvatosan beledolgozzuk, lehetőleg hosszanti irányban, hogy a foltok szépek maradjanak.
  5. Tetszőleges köröket szaggatunk.180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leopárd tallér, kakaós keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

605
vaj 22.5 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 30 dkg
finomliszt 4 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg