Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lepényhal olívás kéregben

Lepényhal olívás kéregben
Lepényhal olívás kéregben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó magyar átlaghoz tartozván nagyon kevés halat eszünk, pedig nagyon szeretjük. Elhatároztam, hogy heti 1 "halnapot" tartunk. Íme az első halas étel.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt zöldség illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat 4 ek olajon megsütjük, a borral meglocsoljuk, a babérlevelet mellédobjuk és pár perc alatt puhára pároljuk. Végén sózzuk.
  2. Akkora tűzálló tálba tesszük, ahol egymás mellett elférnek. A levet pár percig még forraljuk (kb míg a fele el nem fő) és a halakra öntjük.
  3. Az olívabogyót és a hagymát  felkockázzuk.
  4. A hagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót, a  felaprított szárított paradicsomot és az apróra vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Tűzről lehúzzuk.
  5. Ezt az olívás keveréket a halszeletekre halmozzuk. Szárazon felhevített serpenyőben pirított fenyőmaggal megszórjuk.
  6. 180 fokra (légkeveréses 165) előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 033
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Olívával sült tengeri hal, lepényhal olívával és aszalt paradicsommal sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MiniMe9
MiniMe9 Thu, 2009-09-10 20:09

Nagyon tetszik, és sikerült vennem egy indiai nénitől igazi hatalmas fekete házi olajbogyót és már alig várom, hogy megcsináljam... Köszi

464
hal 50 dkg
olívaolaj 10 ek
fehérbor 1.5 dl
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 20 dkg
vöröshagyma 1 db
szárított paradicsom 5 dkg
petrezselyem 2 szál
kapor 2 szál
fenyőmag 5 dkg