Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lepényhal zöldségágyon

Lepényhal zöldségágyon
Lepényhal zöldségágyon
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem nagyon szeretem a domináns ízű halakat, de párom unszolására tettem egy próbát a lepényhallal. Korábban látott recept átdolgozásával sikerült megkomponálni ezt a változatot. A zöldségek ízlés szerint felcserélhetők. Könnyű, gyors és harmonikus ízű még az én "halakat fenntartásokkal kezelő" ízlésvilágomnak is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A brokkoli és a gomba kivételével a zöldségeket tepsibe tesszük, leöntjük olajjal, kb. egy deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alufóliával letakarva helyezzük a sütőbe.
  3. A majonézt elkeverjük a citromlével, és bekenjük vele a sózott, enyhén borsozott halszeleteket. Olívaolajat öntünk alá, és ezt is a sütőbe tesszük. Én felülre helyeztem a halat.
  4. 15 perc párolódás után a brokkolit és a gombát is a zöldségek mellé tesszük.
  5. Kb. 20 perccel később elkészül az étel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 278
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kolikri

Mióta szakács: 2012.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lepényhal, tepsis hal zöldségekkel, tepsiben sült lepényhal zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
hal 30 dkg
majonéz 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 3 ek
brokkoli 1 db
burgonya 3 db
gomba 6 közepes db
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl