Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lepénykenyér szendvics

Lepénykenyér szendvics
Lepénykenyér szendvics
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Candida diétám elején, "kezdőként" bajban voltam, hogy mit is ehetek kenyér, péksütemény helyett. Aztán sok internetes olvasgatás után az egyszerű pászka receptjét felhasználva készítettem el első lepénykenyeremet saját ízlés szerint, amiből aztán nagyon finom szendvics készült. Azóta rendszeresen készítem. A felhasznált lisztek összetétele mindig változik, épp mi akad a kezembe. Eddig még mindegyik ehető lett. :D

 

 

 

 

 

hozzávalók / 2 adag

Lepénykenyér

Húspogácsa

Egyéb

ajánlat

Bizonyos diéták alatt, fogyókúrázóknak is nyugodt szívvel ajánlom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Lepénykenyér

  1. A különböző liszteket összekeverjük egy tálban.
  2. Ízlés szerint sózzuk. Teszünk bele még szárított bazsalikomot. Ez elhagyható, nekem ez az ízesítés bevált.
  3. Épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy tésztává tudjuk gyúrni. A felhasznált lisztektől függően hol simább, keményebb, hol ragacsosabb lesz a tészta. (Minden formában megsütve a végeredmény finom lesz.)
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát két részre osztjuk, majd a sütőpapírra halmozzuk. Kanállal/kezünkkel/sodrófával kb. egy-másfél ujjnyi vastagságúra lapítjuk, kör alakúra formázzuk.
  5. Tetejét magkeverékkel megszórjuk.
  6. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindig kis adagban készítem, mert a családban általában én eszem egyedül, és frissen az igazi csak.)

Húspogácsa

  1. A csirkemellet ledaráljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha valaki szeretné hamburgerhús jellegűre ízesíteni, tehet bele egy kis mustárt, ketchupot.
  3. Húspogácsákat formázunk. Akinek van hamburgerhús formázója, azzal szép lapos, tömör húspogácsát lehet formázni, hasonlóan a boltihoz.
  4. Serpenyőben, kevés kókuszolajon kisütjük a húspogácsákat.

Egyéb

  1. A lepénykenyereket félbevágjuk, és összerakjuk a szendvicset.
  2. Salátalevél, húspogácsa, sajt, uborka, paradicsom.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dovipe

Mióta szakács: 2016.05.14.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reform hamburger, diétás szendvics

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
zabpehelyliszt 4 evőkanál
kukoricaliszt 1 evőkanál
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 evőkanál
1 késhegynyi
bazsalikom 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál
napraforgómag 1 teáskanál
víz 1 dl
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
kókuszolaj 1 ek
salátalevél 4 közepes db
kígyóuborka 0.25 db
paradicsom 1 db
mozzarella 5 dkg