Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lerniben sült borsós tarjaszelet

Lerniben sült borsós tarjaszelet
Lerniben sült borsós tarjaszelet
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap ezt készítettem ebédre. Eredetileg gombás natúrt akartam, de mivel nem kaptam gombát, így jött ez az ötlet. Ízlett a családnak! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A borsót tejszínnel is el lehet készíteni, úgy bizonyára még finomabb. De én tejszín hiányában ezt a változatot választottam, ami szintén finom, és olcsóbb is.

A borsó helyettesíthető gombával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük. Ha kész, és kihűlt megpucoljuk, karikákra vágjuk, és egy tepsi aljába lerakosgatjuk őket egymás mellé. Megsózzuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és a krumplira szórjuk.
  3. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat hirtelen fehérre sütjük.
  4. Az innen megmaradt olajat a krumplira öntjük, majd a húsokat ráhelyezzük.
  5. A borsót annyi sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük (én mirelittel dolgoztam).
  6. A lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.
  7. Ezt a masszát folyamatos kevergetés mellett a borsóra öntjük, és 3-4 percig hagyjuk főni, sűrűsödni.
  8. Ha kész, a borsóval beterítjük a hússzeleteket. A maradék tejfölös masszát pedig a krumplira öntjük.
  9. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Nekem kellett 1,5 óra, hogy átpuhuljon a hús, majd még 0,5 órát fólia nélkül hagytam pirosodni.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 604
elküldve: 10
receptkönyvben: 239
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Huaniko

Mióta szakács: 2012.04.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós sertéstarja, tejfölös-borsós sertéshús, lerben készített borsós tarja

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kertmami
kertmami Tue, 2014-08-12 22:07

Elkészítettem. Nagyon ízletes, egyszerű étel. Nem feledjük, sokszor kerül még terítékre.
Köszi a receptet.

b-n
b-n Mon, 2014-08-11 19:03

Még sosem készítettem ezt az ételt, de annyira jól sikerült és ízlett mindenkinek, hogy felvettem az ünnepekre (is) készíteni listámra. Egyszerűen zseniális!

huaniko
Huaniko / huaniko Fri, 2013-05-10 12:16

Kedves Mónika köszönöm a visszajelzésed! :) Örülök, hogy ízlett nektek, egészségetekre! :)

balintmonika
balintmonika Fri, 2013-05-10 09:04

Úgy látszik,ez egy peches recept.Neked nem volt hozzá gombád,nekem meg a borsó hiányzott.A finomfőzelékhez szükséges zöldségkeverékkel helyettesítettem.Az eredménnyel meg voltunk elégedve.Köszi a receptet!

huaniko
Huaniko / huaniko Fri, 2012-11-30 09:52

Szívesen! :) Én köszönöm, hogy ezt megírtad nekem! Örülök, hogy elnyerte tetszésedet, jó étvágyat kívánok hozzá! :)

533
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sertéstarja 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 20 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1 dl