Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lestyános-tárkonyos krumplileves

Lestyános-tárkonyos krumplileves
Lestyános-tárkonyos krumplileves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hó végén levest akartam enni, és a tárkonyos krumplileves jutott eszembe. Éppen kaptam egy kerttárstól lestyánt, így azzal s még egy kis császárszalonnával kiegészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízletes, nem a legszokványosabb, és másnaposan is jóleső leves. Végtelen variációja lehetséges, akár kolbásszal készíteni (bár én kifejezettem élveztem, hogy a pici chilit leszámítva egyáltalán nem volt paprikás ez a leves), vagy virslivel tuningolni, vagy még akár más sárgarépával ízesíteni, színesíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a szalonnát is kis kockákra. Ezt zsíron vagy olajon -kinek hogy szimpatikus- megpirítjuk.
  2. Közben a krumplit megpucoljuk, felvágjuk kockákra.
  3. Amikor már jó a hagyma meg a szalonna, rátesszük a krumplit, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
  4. Beletesszük a leveskockát meg a borsot, esetleg kis chilit. A lestyánt és a tárkonyt csak később tesszük hozzá. Lehet szálanként vagy kisebb darabokra vágva is. (Érdemes mindkét fűszernövény száráról leszedni a leveleket, hogy később könnyebb legyen azt eltávolítani, vagy eleve kihagyni a szárat.)
  5. Amikor a krumpli megpuhult, szétnyomkodunk néhány darabot, hogy sűrítse a levest, és megvárjuk, amíg hűl egy kicsit.
  6. Ezután keverjük egy tálkában össze a tejfölt egy kis levessel, majd beletesszük az egész fazékba.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

borsőrlő

Mióta szakács: 2014.05.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplileves, tejfölös krumplileves, lestyános krumplileves tejfölösen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kyraemett
Kyraemett Mon, 2015-03-23 19:31

Elkészítettem, párom is megette, pedig ritkán eszik levest. Köszi a receptet, egyszerű, de nagyszerű :)

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2014-06-12 10:47

Kedves Borsőrlő !
Tegnap elkészítettem,annyi különbséggel,hogy én az egészet botmixerrel krémesítettem,így egy nagyon finom krémleves lett. A császárszalonna helyett kolozsvárival csináltam,mert az volt itthon. Nagyon finom leves, kedvencünk lesz.:)

218
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
császárszalonna 10 dkg
tárkony 4 szál
lestyán 3 szál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
víz 1.5 l