Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levegőkenyér

Levegőkenyér
Levegőkenyér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szinte olyan, mint amilyeneket Párizsban ettem. Nagyon óvatosan kellett bánni a tésztával, annyira lágy volt (majdnem, mint a dagasztás nélküli kenyér), de nagyon jó lett. Ehhez viszont tényleg szükség van bagett sütőre.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, ha megkelt, hozzákeverjük a többi anyagot is, és megkelesztjük 3/4 óra alatt (eléggé lágy, híg tészta).
  2. A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, 3 részre osztjuk, óvatos mozdulatokkal hengerformát húzunk belőlük, és óvatosan a bagett sütőbe helyezzük, 15 percet újra kelesztjük.
  3. Lespricceljük langyos vízzel, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk hőlégkeverésen, 15 percig sütjük ezen a hőfokon, majd lecsökkentjük 180 fokra, és még 5-10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 583
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia kenyér, kenyérrúd, levegőbagett

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-08-19 20:40

Persze. Én azért invesztáltam be egy bagettsütőbe, mert a fiam nagyon szereti, és abban nagyon gyorsan megsül (alul lyukacsos), kívül ropog, belül lágy. Bagettsütőt és a "Kookta"-ba vettem. Interneten megtalálod. Egyébként sütheted akár tepsiben is. Látom nagy kenyér rajongó vagy. Jó étvágyat hozzá. Üdv: Évi néni

boribakter
boribakter / boribakter Tue, 2012-09-11 11:42

Jé, most láttam meg, hogy ez a válasz, és nekem szól. :D Köszi! Igen, az, nagyon szeretjük a kenyereket, péksüteményeket. Pláne a "hazait". :) Nagyon jók a receptjeid!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-09-11 16:15

Köszönöm, nagyon kedves vagy. Látom, te pedig nagyon lelkes. További jó mazsolázást és sütkérezést! Üdv: Évi néni

boribakter
boribakter / boribakter Sun, 2012-08-19 01:30

Nyamiiii :))) De - bagettsütő híján, mert olyat hol lehet kapni? - süthető-e ovális jéniaban, esetleg hosszúkás gyümölcskenyér-formában vagy őzgerincforma-sütőben?

318
kenyérliszt BL80 480 g
víz 290 ml
1.5 tk
élesztő 2 dkg
méz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek