Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levegős és puha sós kifli

Levegős és puha sós kifli
Levegős és puha sós kifli
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb házi péktermék. Nehéz munkanap után este egy meleg kifli. Eddig ez a legpuhább, leglevegősebb kiflim. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 50 ml tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, az élesztőt és a maradék tejet.
  3. Jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarva 1 órán át a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 6 részre osztjuk.
  5. Lisztezett deszkán mind a hat részt háromszög alakban vékonyra nyújtjuk.
  6. Feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét tejjel vagy vízzel megkenjük, nagyobb szemű sóval és köménymaggal megszórhatjuk. 30 percig még kelesztjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 959
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, hamburger-buci, bagel, pita, burek, édes leveles, croissant, zsemle, buci, briós

egyéb elnevezések

sós-köménymagos kifli, légiesen könnyű kifli, sós kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
friss élesztő 2.5 dkg
tej 300 ml
cukor 1 teáskanál
finomliszt 45 dkg
1 kávéskanál
vaj 5 dkg