Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles hús Tomatotree konyhájából

Leveles hús Tomatotree konyhájából
Leveles hús Tomatotree konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vendégváró kaja, elő lehet vele készülni, és csak be kell tolni a sütőbe. Salátával is kínálhatjuk. 

Frissen az igazi, de a hűtést is kibírja.

A húst is ízesíthetjük más fűszerekkel, és a magvakat is cserélgethetjük (belül szezám, kívül mapraforgó vagy mandula, esetleg tökmag, vagy vegyesen mindenféle mag kívül-belül).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, középen kettévágjuk, majd mindkét darabot még 3-3 szeletre vágjuk. 12 kisebb-nagyobb szeletünk lesz így. A szeleteket besózzuk, és borsot őrlünk rá.
  2. Közben a mézet a mustárral elkeverjük, és a hússzeleteket jól megforgatjuk benne, majd minimum 1 órára félretesszük hideg helyre pihenni.
  3. Pihentetés után olajat hevítünk, amin először a szeletek mindkét oldalát elősütjük, majd ha mindegyikkel megvagyunk, visszapakoljuk őket a serpenyőbe puhulni. A mézes-mustáros mártásmaradékot ráöntjük, és megpároljuk. (Könnyen leég a méz miatt, közepes tűznél süssük!)
  4. Ha elkészült, kiszedjük, és egy lapos tányéron elterítjük hűlni.
  5. Közben a leveles tésztát kiterítjük a gyúródeszkán (nem mirelitet vettem, hanem csak a hűtöttet, ami fel van tekerve, tehát nyújtani sem kell), és 6 db négyzetre vágjuk.
  6. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a napraforgómaggal, elhelyezünk rajta egy szelet húst. Ha nagyon amorf lenne, akkor kicsit szögletesre igazítjuk, illetve a kisebb szeletkéket egymás mellé is tehetjük a tésztára.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a tészta 4 sarkát behajtjuk, összecsippentjük, mint a túrós batyut.
  8. A húsos batyukat megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt addig sütjük, míg szép színt kapnak a batyuk. 
  10. A másik leveles tésztával ugyanezt megismételjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés batyu, sós leves mézes mustáros csirkével töltve, csirkével töltött leveles tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-12-01 22:04

Megtettem, :-o most, ma : vacsorára, egy kicsit variáltam, mert nem volt teljesen minden itthon, ami a hozzávalóknál írva vagyon,....de azért elfogyott.:-o
Legközelebb úgy készül, ahogy leírtad.:-o
Köszönjük szépen, a család eltüntette seperc alatt. :-O
Éva-A.

622
csirkemell filé 2 db
leveles tészta 2 csomag
méz 4 ek
mustár 4 ek
sajt 15 dkg
napraforgómag 2 ek
szezámmag 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db