Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök klasszikusokból alkottam ezt a finom húsos ételt, amit hétköznap, hétvégén, de akár ünnepnap is bátran tehetünk családunk asztalára.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Egy méretes tálban összekeverünk két evőkanál olívaolajat a sóval, borssal, fűszerpaprikával. Az egészben hagyott fél csirkemellfilét beletesszük és jól átforgatjuk. A tálban hagyjuk addig, amíg elkészítjük a gombás ragut, és a burgonya puhára fő.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a gombát tisztítás után kis darabokra vágjuk. Egy méretes serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és kevergetve összesütjük.
  3. A húst kiemeljük a pácból, és egy méretes tepsibe vagy jénai tálba tesszük, és letakarjuk alufóliával. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, teljesen langyosra hűtjük.
  4. A burgonyát melegen lehéjazzuk, és kézi krumplinyomóval összetörjük. Ezután összekeverjük a hagymás gombával. Sózzuk, borsozzuk. Langyosra hűtjük.
  5. A leveles tésztát kigöngyöljük, és a gombás krumplipép felét a közepére simítjuk olyan hosszúságban, amekkora sült csirkemell. Erre fektetjük a húst. A gombás krumpli másik felét pedig egyenletesen a tetejére kenjük. Ha kell, kanállal vagy kézzel teljesen beborítjuk a húst.
  6. Ezután a leveles tészta széleit alulról, felülről és a két oldaláról középre hajtjuk, vagyis „bebugyoláljuk” a bevont csirkemellet. A batyut sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük A tetejét enyhén megolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosra hűtjük, szeleteljük, és friss salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztában sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
csirkemell filé 40 dkg
gomba 10 dkg
burgonya 50 dkg
leveles tészta 1 csomag
vöröshagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 kk
fekete bors 1 kk
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint