Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztában sült almás-sajtos csirke

Leveles tésztában sült almás-sajtos csirke
Leveles tésztában sült almás-sajtos csirke
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valakinek nem lenne ötlete, mit készítsen egy ünnepre, vagy valami igazán egyszerűt, de nagyon finomat szeretne, akkor ez a recept tökéletes a számára. Az ötletet a 'Nők Lapja Konyha' közölte vajas tésztás verzióban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük, majd kevés olajon addig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután kiszedjük a serpenyőből, a megmaradt olajon pedig a borssal fűszerezett, cikkekre vágott almát pároljuk meg.
  2. Közben lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tésztát és felverjük a tojást. Ez az előkészület, az összeállítás következik.
  3. A kiterített tésztát két részre vágjuk (ez nem kötelező, készíthetünk egy hosszabb rudat is), majd közepükre halmozzuk a húst, rá az almát, végül a sajtot.
  4. A széleit felhajtjuk és úgy tesszük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a felhajtott szélei alul legyenek. Tetejét megkenjük a tojással, majd addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
  5. Érdemes kicsit pihentetni szeletelés előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 847
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás-gyümölcsös húsi, csirke leveles tésztába göngyölve almával, sajttal és almával tekert csirke leveles tésztában

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Wed, 2016-02-03 17:08

Szia :)
Én a tölteléket a tészta közepére halmoztam egy csíkban, majd először a tészta rövidebb oldalait hajtottam rá a húsos töltelékre, aztán a hosszabb széleket úgy, hogy fedésben legyen, ne tudjon kifolyni a kisült szaft. A sütőpapírra úgy helyeztem rá, hogy a hajtás alul legyen, hogy a sima felület legyen felül. Mint ahogy pl. a Wellingtonnál is.
De akár fel is tekerheted, mint a rétest, vagy a kakaós csigát, csak akkor a tészta teljes felületén el kell osztani a tölteléket.

darkoadrienn
darkoadrienn Sun, 2016-03-06 18:03

Áhá! De buta vagyok... :) Ezt biztosan megcsinálom jövő héten! Köszönöm a választ!

darkoadrienn
darkoadrienn Wed, 2016-02-03 16:21

Szia!
Nagyon tetszik a recept, de a tésztahajtogatást nem nagyon értem. Fel kell tekerni rúddá? Vagy hogy érted, hogy a két szélét fel kell hajtani?
Előre is köszi! :)

577
leveles tészta 1 csomag
csirkemell filé 1 db
alma 2 db
füstölt sajt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek