Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztában sült gombás csirkemell

Leveles tésztában sült gombás csirkemell
Leveles tésztában sült gombás csirkemell
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt évben karácsony másnapján ezt az ételt tettem az ünnepi asztalra. Gombarajongóknak kötelezően ajánlott elkészíteni. Előnye, hogy viszonylag gyorsan összeállítható-megsüthető. Aki esetleg nem zöldségkörettel szeretné tálalni, akkor ajánlom, hogy egy csipetnyi kakukkfüvet tegyen a gombamasszához.

hozzávalók / 4 adag

Csirkemell készítése

A körethez

ajánlat

Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük gombás csirkemellet.
Forrón kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkemell készítése

  1. A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
  2. A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 1 tojást, 1 tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető gombamasszát kapjunk.
  4. Az elkészült fűszeres gombát a csirkemellekre szedjük, rásimítjuk. Majd a leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk (az előre kinyújtott tésztát természetesen nem kell), négy egyforma részre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy gombás csirkemellet. Ráhajtjuk a tésztát, a két szélét aláhajtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

A körethez

  1. Közben a körethez a megmosott, kimagozott paprikákat, az angol zellert nagyobb darabokra vágjuk, majd forró vajon megpirítjuk. Sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük.
  2. Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük gombás csirkemellet. Forrón kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 779
elküldve: 5
receptkönyvben: 187
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült gombás hús, gombás csirkemell tésztában sütve, gombás csirkemell leveles tésztában sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Sat, 2013-12-28 13:31

Kedves Anita!

Tetszik a recepted, de lenne egy kérdésem. Sokszor használok leveles tésztát, ha 15-20 percnél tovább sütném (180 fokon), megégne. Ennyi idő alatt megsül benne a csirkemell, vagy érdemes elősütni, illetve alacsonyabb hőfokkal próbálkozni?

Üdv.
A.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2013-12-28 14:27

Kedves Artemisz!
Ha tartasz attól, hogy megég a tészta, akkor inkább a hőfokot csökkentsd, lehet annyi idő alatt nem sülne át a csirkemell. Esetleg az elősütés is segíthet. Én ilyenkor vékonyabb csirkemellel dolgozom: vagy klopfolom, vagy vékonyabbra szeletelem.
Jó sütést kívánok!
Anita

1011
csirkemell filé 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 teáskanál
leveles tészta 50 dkg
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
sárga kaliforniai paprika 2 db
zöld kaliforniai paprika 2 db
halványító zeller 3 közepes szár
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
kakukkfű 4 szál
salátalevél 4 közepes db