Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztában sült töltött alma

Leveles tésztában sült töltött alma
Leveles tésztában sült töltött alma
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom, egyszerű, de különleges desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és egy éles késsel kivágjuk a csumáját, ebbe kerül majd bele a töltelék. A diót egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk és annyi négyzetet vágunk ki belőle, ahány almát szeretnénk vele "betakarni".
  3. A megpucolt almákat meghempergetjük fahéjba (esetleg ha nagyon savanykás lenne az alma, akkor porcukorba is), és a négyzet alakú leveles tészta közepére helyezzük. Egy kis kanál baracklekvár teszünk a lyukba, majd megtöltjük a dióval. Kevés mézet csurgatunk rá.
  4. A tészta széleit megkenjük felvert tojással és ráhajtogatjuk az almára. A többi almával is ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és jó alaposan megkenjük a tetejüket tojással.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Ha kicsit már kihűlt, meghintjük porcukorral, és vaníliasodóval vagy vaníliafagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 770
elküldve: 5
receptkönyvben: 181
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

alma leveles tésztában, fahéjas alma leveles tésztában sütve, fahéjas-mézes alma tésztában

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Mon, 2012-10-08 12:50

Szia!
Hát ez baromi jól néz ki, és miután az összes összetevőjét nagyon szeretem biztos megcsinálom,mentve!Üdv Csató

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2012-05-04 08:14

Köszönöm szépen Kiskukta! :) Megmaradt egy kis darab a leveles tésztából és abból próbáltam egy kis levélkét formázni. Örülök, hogy tetszett :)
üdv: bea

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2012-05-02 21:04

Kedves Ági! :)
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :) Szerintem érdemes kipróbálni!
Én is szoktam ám válogatni a Te receptjeidből. :)
Üdv: bea

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-05-03 15:17

Szia!
Nahát! Ez igazán kedves és megtisztelő! De jó!:) Örülök, hogy tetszenek!
Egyébként már nagyon készülök a fenti finomságra, úgyhogy hétvégén el is készítem!
Üdv: Ági

628
leveles tészta 1 csomag
alma 5 db
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 5 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
méz 5 teáskanál
porcukor 3 ek
tojás 1 db