Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztában sült töltött csirkemell

Leveles tésztában sült töltött csirkemell
Leveles tésztában sült töltött csirkemell
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen jött ötlet.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk, hat egyforma csíkot vágunk, akkorát, hogy a csirkemellet belecsavarjuk.
  2. A gombát megpucoljuk és megmossuk, apró szeletekre vágjuk, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát  fél cm-es kockákra vágjuk.
  3. Egy lábosba lesütjük a gombát, a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a paprikát és a paradicsomot, ezzel is pirítjuk egy picit, amíg össze nem szottyan.
  4. Aztán belerakjuk a gombát, sózzuk, egy pici vizet öntünk rá, hogy le ne égjen, de nem kell sok, mert a gomba is ereszt vizet, és puhulásig pároljuk. Ebből a lesütött gombából készítjük a csirkemell töltelékét.
  5. Takarék lángon forraljuk a gombát, majd behabarjuk egy pici tejföl és liszt keverékével, ízesítjük a fokhagymával, borssal, bazsalikommal és egy pici mustárral. Felforraljuk, és kész is a töltelék.
  6. A csirkemellet úgy vágjuk félbe, hogy ketté tudjuk hajtani, de ne szakadjon szét. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, ennek a közepére helyezünk két szelet bacon szalonnát, a gombás tölteléket és két szelet sajtot. Majd a tetejére ráhajtjuk a bacon szalonna végét és a csirkemell széleit.
  7. A töltött csirkemellet belecsavarjuk úgy a leveles tésztába, hogy sehol ne lógjon ki.
  8. Olajozott tepsibe helyezzük és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 646
elküldve: 4
receptkönyvben: 356
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

szabcsi

Mióta szakács: 2011.07.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-gombás töltött csirkemell leveles tésztában, szalonnás-gombás csirkemell leveles tésztába töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Othello
Othello / Othello Wed, 2011-07-13 13:13

Nagyon jól néz ki. Mennyi ideig kell sütni? A levelestészta általában 20 perc alatt nagyon átsül, ez elég a nyers és kissé vastag húsnak?

szabinanemeth23
szabcsi / szabinanemeth23 Thu, 2011-07-14 12:01

Szia!köszi!Én körübelül 50percet sütöttem.40 perc elteltével vedd ki a sütőből vágj egy pcit bele és látni fogod hogy mennyire puhult meg a hús!CSak azért mondom hogy mindenképpen vágj bele mert sütőtől is függ hogy milyen gyorsan sül át!(A leveles tészta szinte olyan lesz ahogy vágod mintha rétestészta lenne eléghamar törik, pont azért mert többet sült, de az nem baj pont úgy jó):)

631
csirkemell filé 100 dkg
csiperkegomba 0.5 kg
paprika 1 db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 1 ek
sajt 15 dkg
bacon 20 dkg
bazsalikom 1 levél
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
leveles tészta 1 csomag