Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles virsli Gabystól

Leveles virsli Gabystól
Leveles virsli Gabystól
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik reklámújságban láttam ehhez hasonlót. Azt hiszem, lekváros papucsnak hívták. Úgy gondoltam, van itthon leveles tészta, virsli, és maradék sajt. Miért is ne lehetne ebből leveles virsli - papucs nélkül. :)

Finom, gyorsan készen lettem vele.

Szerintem kiváló vacsorához és egy kellemes baráti dumapartihoz is, egy kis borral vagy sörrel feldobva:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, tartva a téglalap formát. Beleteszünk 4 db virslit a tészta felébe (egymás mellé 2-2), nem baj, ha kicsit kilóg a virsli. A virslik alá virsli szélességű sajtcsíkokat teszünk.
  2. A tojást szétválasztjuk és a fehérjével megkenjük a tészta szélét, ráhajtjuk a virliskre a tészta másik felét. A szélén és középen lenyomkodjuk, majd hosszába, és keresztbe elvágjuk. Megigazgatjuk a virsliket, hogy egyformán lógjanak ki. A vágások mentén (picit visszahajtva) fehérjével átkenjük a tészta szélét, kézzel majd villával lenyomkodjuk, hogy ne váljon ketté - mintás lesz:)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük tojássárgájával. A tetejét 3 helyen a virsliig átvágjuk.
  4. Normál hőfokon kb. 15 perc alatt pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 545
elküldve: 4
receptkönyvben: 371
elkészítve: 25/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis leveles tészta, sajtos leveles tészta virslivel töltve, virslis töltött leveles tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Winx Stelly
Winx Stelly Sun, 2013-04-28 19:22

Nagyon tetszik a recept mindenképpen kipróbálom. Csak azt szertném kérdezni, hogy a virsliket előtte megfőzöd és utána rakod a tésztába és onnan a sütőbe vagy kiengedve rakod bele?

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-04-28 20:12

Szia,
a leveles tésztát hagyom szobahőmérsékleten teljesen felengedni. Utána nyújtom ki. A virsliket nem kell megfőzni előtte. simán beleteszem a tésztába, mert a sütési idő alatt megsül-megfő. Remélem ízleni fog:) Üdv: Gabi

Afraa
Afraa / Afraa Mon, 2012-10-01 21:43

Hmm, nagyon szeretem az ilyen leveles tésztás sósságokat :) Biztos, hogy nálam is elkészül majd ez a verzió (egy jó adag mustárral felturbózva :) )
Köszi a receptet!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-02 15:36

Remélem ízleni fog:) Igen, már én is gondoltam rá, -mert rájöttem - hogy egész jó kis alaprecept, hogy sajtkrémmel, vagy mustárral vagy ketchuppal felturbózom. Lehet variálni:)

feheri
feheri Mon, 2012-10-01 18:47

Szia Gabys!
Nagyon tetszenek a kis hotdogok, meg is szeretném őket csinálni, de előtte lenne egy "buta" kérdésem: Te milyen leveles tésztát használsz? Konyhakész felgöngyöltet vagy félkész, fagyasztottat, amit használat előtt fel kell engedni?
Előre is köszönöm a segítséged.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-01 19:50

Szió,

sima fagyasztottat, ami 3 lapból áll. Szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, aztán lisztezett nyújtódeszkán nekilátok...:) Azóta már vagy 3x csináltam, megjegyzem nekem másnap jobban ízlik. Frissen ropogós, másnap pedig puha lesz. Remélem ízleni fog:) szép estét, Gabi

feheri
feheri Mon, 2012-10-01 21:23

Köszönöm szépen a gyors választ, a héten valamelyik nap elkészítem és majd visszajelzek :)

395
leveles tészta 1 csomag
füstölt virsli 40 dkg
tojás 1 db
cheddar sajt 5 dkg