Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulakrémes Violetta torta

Levendulakrémes Violetta torta
Levendulakrémes Violetta torta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát az unokahúgom szülinapjára készítettem. A lila levendulás krém mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 12 adag

tészta

levendulás krém

bevonókrém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot hozzáadjuk a fehérjéhez, majd robotgéppel a fehérjét habbá, a sárgáját krémesre keverjük.
  2. Amikor ez megvan, a krémes tojássárgához hozzáadjuk a habot, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a tortaformát ráfordítjuk egy tepsire, és így hagyjuk kihűlni a piskótát. (Csak ezután vegyük ki a piskótát a formából!)
  4. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekanalazzuk a mascarponét. Hozzáadjuk a cukrot és a levendulaszirupot, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk. Kevés lila gél ételfestéket teszünk a krémhez, és robotgép segítségével egyenletesre keverjük.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  6. Elkészítjük a krémet a bevonáshoz a cukormassza alá. A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett verjük keményre. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a margarint, és a vanília aromát, majd robotgéppel keverjük habos, fehér krémmé. Ezzel vonjuk be egyenletesen a tortát a burkolás előtt, majd 1-2 órára tegyük hűtőbe.
  7. A cukormasszát nyújtsuk vékonyra majd, óvatosan vonjuk be vele a tortát. Helyezzük rá az ostyalapot, majd díszítsük tetszőlegesen a színezett tejszínhabbal, cukorkákkal, illetve tetszőleges díszítőkkel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 879
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Schmidt-Huszánk Évi

Mióta szakács: 2014.05.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi torta lila levendulás krémmel, Violetta torta, ostyalapos torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2015-08-05 14:04

Szerencsés kislány, csodaszép torta. Nagyon ügyes vagy! Sajnos én nem tudok sütni, de ezt a receptet viszem a cukrászdába és meglepem vele 9 éves keresztlányom. Violetta rajongó, mint most minden kislány, ezért is örülök ennek a tortának! Köszi! A levendula íz külön dicséretet érdemel! :)

609
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
habtejszín 200 ml
mascarpone 125 g
porcukor 2 ek
levendulaszirup 1 ek
ételfesték 1 kávéskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
vaníliaaroma 5 ml
tortabevonó 40 dkg
ostyalap 1 db
színes cukorka 2 ek