Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás barackos torta

Levendulás barackos torta
Levendulás barackos torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám 40. születésnapjára készítettem először. Könnyű, nyári desszert. Mindenki imádta.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Hozzáöntjük a vizet, majd az olajat és a rumaromát.
  3. Végül eldolgozzuk benne a sajtkrémet.
  4. Kivajazott, kilisztezett torta formában (28 cm átmérőjű), alul-felül sütési fokozatban 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
  5. Miután kihűlt, vízszintesre igazítjuk a felszínét. Míg sül, a lekvárba belemorzsoljuk a levendulát, és elkészítjük a krémet.

Barack zseléhez

  1. Felmelegítjük a zselatint a csomagoláson megadott vízmennyiséggel, majd elkeverjük a lekvárral.
  2. Ráöntjük a piskótára, majd hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

Krémhez

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot.
  2. Elkeverjük vele a vajkrémet és a túrót.
  3. Felverjük a habtejszínt, és két részletben a krémbe forgatjuk.
  4. Ráöntjük a zselére, szépen elsimítgatjuk.

Tetejére

  1. A citrom kivételével a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, belefacsarjuk a citrom levét. Majd kanállal óvatosan a tetejére csorgatjuk.
  2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Díszítéshez

  1. Tejszínhab rózsákkal, barack szeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alleinad

Mióta szakács: 2015.08.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny, Somat Karácsonyi finomságok
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Levendulás barack álom, barackos túrós kakaós piskótával, baracklekváros süti, túrós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1090
finomliszt 1.5 bögre
cukor 1 bögre
cukrozatlan kakaópor 3 ek
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 5 ml
napraforgó olaj 6 ek
víz 2.5 dl
tömlős krémsajt 100 g
sárgabaracklekvár 50 dkg
zselatin 3 ek
levendula 3 db
tehéntúró 0.5 kg
vajkrém 180 g
tojássárgája 2 db
porcukor 15 dkg
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
víz 4 ek
cukor 4 ek
margarin 50 g
citromlé 0.5 citromból nyert
tejszínhab 10 ek
őszibarack 1 közepes db
étcsokoládé 20 g