Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás cukkinilekvár

Levendulás cukkinilekvár
Levendulás cukkinilekvár
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam egyet: a kertben növögető cukkinikkel kezdeni kell valamit, mert ennyit nem érdemes lefagyasztani főzeléknek. Tavaly bukkantam rá a Receptlap.hu-n, hogy cukkiniből készülhet lekvár is, így kipróbáltam az idén. Természetesen lehet levendula nélkül is készíteni, nálam most potyog mindenbe a befőzések során, mert most kísérleteztem vele. A blogomban bővebben olvashattok a lekvár készítéséről.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Linzerkarikák töltéséhez, palacsintához nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk és lereszeljük.
  2. A jól megmosott citromokat meghámozzuk úgy, hogy a fehér részt is eltávolítjuk róla. Négyfelé vágjuk a citromokat, kimagozzuk, és felkockázzuk.
  3. A lereszelt cukkinit, a felkockázott citromokat egy főzőedénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk.
  4. Adjuk hozzá a cukrot, a dzsemfixet és a levendulavirágot.
  5. Addig főzzük, amíg egy hideg tálkára cseppentve már nem folyik a lekvár.
  6. A befőttes üvegeket forró vizes tepsibe állítjuk, így nem fognak szétpattanni a forró lekvártól.
  7. Amint jónak találjuk a lekvárt, levesszük a tűzről, és tiszta üvegekbe töltjük, majd lezárjuk csavaros tetővel, és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Hagyjuk kihűlni (dunsztolni nem szükséges), majd a végleges helyére tesszük.
  8. Ebből a mennyiségből nem lesz teljesen tele 2 db 700 ml-s üveg.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 997
elküldve: 13
receptkönyvben: 119
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukkinilekvár, citromos cukkinilekvár, levendulás-citromos cukkinilekvár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Wed, 2014-07-02 09:07

Tegnap kipróbáltam. Nagyon finom! Férjem fanyalgott, mikor mondtam mit főzök, de a végeredmény neki is ízlett! Köszi a jó receptet. Én csak annyit módosítottam rajta, hogy 20 dkg cukrot tettem bele. Nekünk így is elég édes volt! :)
Petruska

sizsofi
sizsofi Thu, 2013-09-19 11:25

Szia!
Én tettem bele egy csipet citromfüvet is:)
Naggggyon finom lett.:)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-11-09 00:15

Ugye :-)?! Nem csodálom! Múlt héten palacsintában fogyasztottam, de jön az adventi időszak, és linzerben is kipróbálom!
Üdv:
Anita

szandokan
szandokan Thu, 2012-07-19 11:50

Ez naaaagyooon finom! Most főzöm és csak kóstolom-kóstolom és csak kóstolom .............
Köszi a receptet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

368
cukkini 1 kg
citrom 3 db
cukor 30 dkg
dzsemfix 1 csomag
levendula 3 db