Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás eperlekvár

Levendulás eperlekvár
Levendulás eperlekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levendulamániás vagyok, amibe lehet, beleteszem. Az eperrel -véleményem szerint- csodás íz- és illatkompozíciót alkot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az epret jól megmossuk, lecsumázzuk, majd lecsepegtetjük.
  2. Ezt követően egy jó nagy lábosba tesszük a cukorral együtt. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor már levet kezd ereszteni, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a dzsemfixet és a levendulavirágokat is. Állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk.
  3. A lekvárunkat alaposan kimosott és kiszárított csavaros üvegekbe töltjük.
  4. 10 percig a lekvárral töltött üvegeket a fejükre állítjuk, ezáltal vákuum keletkezik, így légmentesen záródik.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Dr. Oetker eper receptverseny
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekvár, levendulavirágos eperlekvár, eperlekvár levendulával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-06-05 12:10

Szia Fée :),

dupla adagot szerettem volna csinálni egy tihanyi utazásunk emlékére, de valamit elnéztem a vásárlásnál, így nem volt elég eprem itthon (asszem két kiló 10 lett körülbelül). Tettem hozzá két almát, és egy kis bourbon vaníliás cukrot (két kiskanálnyit). Szerintem pazar lett. A következő epres munkám fehércsokis lesz :) Köszönöm a receptet!

hajedit
hajedit Tue, 2015-06-09 19:55

Imádom a rebarbarás eperdzsemet,mangóval is szoktam készíteni isteni! Most virágzik a levendula azzal is készítek ,mert nekem is a kedvencem :) köszönöm a receptet.

421
eper 1.5 kg
cukor 30 dkg
levendula 6 db
dzsemfix 1 csomag