Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás habcsók

Levendulás habcsók
Levendulás habcsók
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Továbbra is a mai napom a tojásfehérje feldolgozó nap. Kisebb poharakban szoktam elrakni a tojásfehérjét, ha feleslegessé válik, de nincs szívem kidobni. Egy-egy pohárba 3 fehérje fér. Ha szükséges, egyet előveszek, felengedem és ugyanúgy tudom használni, mint friss állapotában. Ma majd mindet elhasználtam a hűtőmből.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hamarosan itt a Valentin-nap. Vállalkozó kedvű urak meglephetik szívük hölgyét egy ilyen finom édességgel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levendulaszirupot, a keményítőt és az ételfestéket.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal, vagy nyomózsákból kiadagoljuk, kis halmokat készítünk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók, levendulaszirupos habcsók, habcsók levendulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-02-13 17:17

Nem vette, hanem főztem. Így egyszerűbb a dolog. Fűszer boltokban, gyógynövény boltokban lehet kapni ehető levendulavirágot, abból készítettem.
Recept: 600 ml vízből, 400 g cukorból szirupot főzök, abba beleteszek 20 g levendulavirágot, amivel újra felforraltam, majd hagytam állni egy kicsit, aztán leszűrte, és újra felforraltam, belecsavartam fél citrom levét és kis befőttesüvegbe töltöttem. Hűtőben tartom, mostmár legalább 2 hónapja, jól szuperál. Az írás szerint fél évig simán eltartható. Addigra el is fogy, mert nagyon kevésre van belőle szükség, mivel igen intenzív. Most sütöttem belőle kuglófot. Csak úgy illatozik. Jó sütést, főzést. Üdv: Évi néni

bne.eva
bne.eva Mon, 2012-02-13 15:38

Kedves Évi néni! Nagyon guszta és különleges a habcsókod. Egyet árulj el, hol lehet venni levendulaszirupot?Köszi:Bné Éva

274
tojásfehérje 3 db
cukor 16 dkg
levendulaszirup 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
ételfesték 2 csepp