Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás linzer

Levendulás linzer
Levendulás linzer
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tihanyi levendula fesztivál ihletett meg... Mindenféle levendulás különlegességet láttam, gondoltam, egy egyszerű omlós tésztát sem ronthat el... Hát nem. ;-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik egy egyszerű tésztát szeretnének feldobni. Könnyű elkészíteni, mégis kicsit pikáns, garantált siker a végeredmény. :-)

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A lisztet összekeverjük a levendulavirággal, összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a mézet, és sima tésztává gyúrjuk. Ha a méz miatt ragadós lenne a tészta, egy kis lisztet adhatunk hozzá.
  3. Alaposan meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. (Vagy kis golyókat formálunk belőle és kicsit lelapogatjuk...)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin közepes lángon kisütjük (vigyázzunk, könnyen megég!). Nyugodtan kinyithatjuk közben a sütőt, nem esik össze.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 350
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

j_uccc

Mióta szakács: 2012.01.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levendulavirágos linzer, mézes-levendulás keksz, mézes keksz levendulavirággal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anngerla
Nagy Anna / Anngerla Sat, 2014-08-16 14:19

Szia!
Most sütöttem meg ezt a sütit. Nagyon nehezen kezelhető volt a tészta, szaggatni igazi kihívás volt. Hiába adtam hozzá lisztet, az sem segített. Lehet ez amiatt, mert nem teljes kiőrlésű lisztet, hanem sima búza finomlisztet (BL-55) használtam?
Egyébként finom lett, és tényleg hamar kisül. :)

j_uccc
j_uccc / j_uccc Sun, 2012-01-29 16:24

Bárhol, ahol gyógyteát kapsz: drogéria, gyógyszertár, gyógynövény- vagy biobolt. Jobb, ha nem filtereset veszel, ha csak ilyet kapsz (bár nem hiszem...) akkor vágd ki a filtert :-)
Jó főzőcskézést! :-) Ízleni fog, megéri a virág után 1-2 kört járni :-)
(ha nem szaggatod, hanem kis golyókat gyúrsz, amiket kicsit lelapogatsz, puszedlinek is megsütheted)

684
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
vaj 20 dkg
méz 4 ek
levendula 10 db