Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás Pavlova áfonyával

Levendulás Pavlova áfonyával
Levendulás Pavlova áfonyával
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tojásfehérje feldolgozó üzemmódban sütögetek ma. Ez az egyik munkadarabom. Mire leírom, már nincs is belőle. yes

hozzávalók / 3 adag

A tortához

A tejszínhabhoz (most készen kaphatót használtam)

Az áfonyaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral közepesen kemény habbá verjük, ekkor adagoljuk hozzá a levendulaszirupot, a citromlét, a keményítőt és az ételfestéket.
  2. Az elkészült habot nagyobb muffinsütőbe adagoljuk (9 lett ebből az adagból).
  3. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen egy órán keresztül szárítjuk, majd kikapcsoljuk, és még 5 percig hagyjuk  ott hűlni.
  4. Az áfonyát teflon lábosba 2 ek vízzel feltesszük főzni, hozzáadjuk a fűszereket és ha már levet eresztett, félretesszük kihűlni.
  5. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
  6. A kihűlt tortácskák tetejét levágjuk, az alsó lapra tejszínt halmozunk, arra a szószt és nyers gyümölcsöt, majd rátesszük a kalapját is.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-áfonyás habcsóktortácska, habcsók áfonyásan, mini habcsóktorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

682
tojásfehérje 3 db
cukor 9 ek
levendulaszirup 2 ek
citromlé 1 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
ételfesték 10 csepp
habtejszín 400 ml
cukor 4 ek
áfonya 10 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 ek
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 csipet
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
áfonya 5 dkg