Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás shortbread

Levendulás shortbread
Levendulás shortbread
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eztettem.blogspot.com-on újabb okosságok a shortbreadről - amiből ki fog derülni, hogy igazából ez nem is shortbread, de azért finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást.
  2. A száraz hozzávalókat a masszába szórjuk, és jól elkeverjük.
  3. Egy darab folpack-ra kanalazzuk az egészet, hengerré nyomkodjuk, hűtőbe tesszük egész éjjelre (de 1 óra mélyhűtés után simán szeletelhető).
  4. Másnap fél cm-s korongokra szeleteljük a rudat, és - hideg sütőben kezdve - 13 perc alatt megsütjük (nem szabad megbarnulnia!). Melegen szétmorzsálódik - hagyni kell a tepsiben kissé kihűlni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 784
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: skót
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

levendulás teasütemény, levendulás keksz, levendulavirágos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

557
finomliszt 32 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 25 dkg
porcukor 8 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
levendula 5 db