Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás-vörösáfonyás keksz

Levendulás-vörösáfonyás keksz
Levendulás-vörösáfonyás keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég levendulaszörpöt ittam, azóta rá vagyok kattanva a levendulára. Ez az új gyermek. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a tésztát egy kevés tejföllel lazítottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd az egész tojással.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
  3. Simára keverjük, és egy nagyobb darab folpack-ra evőkanállal halmokat rakunk. A folpack segítségével 4 cm átmérőjű hengert formázunk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszet 200 fokon 8-10 percig sütjük.
  5. A kész lapocskákat még forrón levendulás porcukorba megforgatjuk, és kihűlés után dobozba tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 777
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz levendulával, levendulavirágos keksz, áfonyás-levendulás keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iki
Iki Sun, 2012-12-02 12:07

Sziasztok!
Szárított levendulavirágot hol lehet kapni? Szegeden szeretném beszerezni.

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Sun, 2012-11-04 17:19

Ez valami eszméletlen finom lett! Köszönöm szépen! Nem volt itthon kukoricalisztem, ezért csak simából készült. Emiatt nem lett ilyen szép sárga, mint a Tied, no de majd legközelebb készülök és kipróbálom úgy is. Levendula és vörösáfonya persze mindig van itthon. :-)

835
finomliszt 300 g
kukoricaliszt 20 g
vaj 250 g
porcukor 80 g
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
citromhéj 0.5 citromból nyert
vörösáfonya 20 g
levendula 5 db