Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leves sült paradicsomból

Leves sült paradicsomból
Leves sült paradicsomból
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomdömping. Napérlelte, lédús, zamatos, tűzpiros golyóbisok. És mint azt kiáltják: főzz belőlünk mennyei levest! Szakítottam a menzai ízekkel, a sűrített paradicsomléből készülő levessel, betűtésztával. Most jöhet az új frizura! 8)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

A kikapart magos, lédús paradicsombelsőt bekanalazhatjuk vacsira egy szendvics mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk a paradicsomot és a fél hagymát cikkekre. Ujjaink segítségével távolítsuk el a paradicsomok magos részét.
  2. Oszlassuk el a hagyma- és paradicsomcikkeket egy tepsi alján. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval, bőséges mennyiségű borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, és finoman forgassuk össze. A fokhagymagerezdeket tűzdeljük a paradicsomszeletekbe, így nem kapnak oda. Középső álláson addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem esik, és fele méretűre csökken. 
  3. Ekkor vegyük ki, zárjuk el a sütőt. Melegítsük meg a levest, öntsük hozzá a tepsi tartalmát (olaj, hagymák, paradicsom), és lassú tűzön 5-10 perc alatt rotyogtassuk össze. Merülőmixerrel pürésítsük a lábas tartalmát. Keverjük hozzá a tejszínt/tejfölt, ha még selymesebb textúrára vágyunk. Kóstoljuk, ízlés szerint utánízesítjük.
  4. Tálaláskor mozzarellával együtt pirított kenyeret kínálhatunk hozzá. Díszítsük friss apróra vágott bazsalikommal és oregánóval.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 370
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves sült paradicsomból, petrezselymes paradicsomleves másként

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Fri, 2011-09-23 17:43

Kedves Kicsivik!

Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet, mert iszonyatosan finom!!!! Most készítettem el, és már mindet el is pusztítottam. Ez lesz sz új kedvencem: a paradicsom krémleves!
Azoknak ajánlom, akik amúgy sem az édes paradicsomlevest szeretik.
Üdv: Mumuska

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-09-26 11:15

Kedves Mumuska!
Épp azon morfondíroztam, hogy leállok a receptek feltöltésével, hiszen alig-alig érkezik visszajelzés a konyhában sürgő-forgó fehérnéptől. Nagyon örülök, hogy ízlik a leves!! Azóta, hogy kipróbáltam ezt a grillezett zöldségekből főzött verziót, nem vagyok hajlandó más formában megenni a paradicsomlevest. Jajj, olyan jókedvem lett a dícsérő szavaidtól, kitart egész napra!!

GtheW
GtheW Sun, 2011-10-09 16:53

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Örömmel olvasom én is a sorokat itt!

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2011-10-07 09:27

Szia Kicsivik

Ne hogy abba hagyd a recept feltőltést. Igaz sokan nem mindig tudunk üzenetet küldeni, de ha megnézzed hányan járnak egy-egy receptnél rájössz hogy igenis hogy sokan kíváncsiak vagyunk mindenki receptjére.
Én egyépként az "édes paradicsom levest" szeretem de legutobb én is egy kis olaszos beütéssel csináltam és mindenkinek jobban ízlet.

További jó sütés-fözést kívánok mindenkinek.

ariel76

180
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
zöldség alaplé 0.5 l
főzőtejszín 0.5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet
mozzarella 5 dkg