Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levesbetétek krémlevesbe

Levesbetétek krémlevesbe
Levesbetétek krémlevesbe
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár alternatíva, hogy mivel turbózzuk a kedvenc krémleveseinket...

hozzávalók / 3 adag

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót leöblítjük és leszárítjuk
  2. Az olívaolajhoz szórjuk a sót és a chilipelyhet, majd beleforgatjuk a csicseriborsót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 20-30 percig sütjük, amíg a csicseriszemek roppanósak nem lesznek.

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

  1. A kalácsot felkockázzuk.
  2. A rozmaringot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, mindkettőt hozzáadjuk az olvasztott vajhoz.
  3. Beleforgatjuk a kalácsdarabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 percig pirítjuk.

A sonkás parmezánchipshez

  1. A parmezánt lereszeljük. A sonkát (tarját, bacont, amivel dolgozunk) nagyon apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük, majd pici golyókat formázunk belőlük. A parmezán nagyon zsíros, így könnyen fog menni. A kis golyókat óvatosan lapítsuk ki a tenyerünkkel vagy egy kanál segítségével.
  3. Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Süssük kb. 15 percig, míg szép aranyszínű nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csicseriborsó, sonkás parmezánchips, házi fokhagymás kruton

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
csicseriborsó konzerv 40 g
chilipehely 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vaj 2 ek
kalács 10 dkg
rozmaring 2 szál
fokhagyma 2 gerezd
parmezán sajt 5 dkg
füstölt tarja 30 g